Aug 31, 2016, 8:06 PM  

Един живот 

  Poetry » Other
375 0 4

 

Несетно, дните бавно се търкалят,
къде ли тънат? – питам Буридал*.
Преминаха през младост, зрялост, старост,
щастливи, стихове че съм създал.

 

А стигнат ли, след време, до предела
в самия край на земния ми път,
да мога да ви кажа: Всяко дело
започва и завършва в таен кът

 

в душата и сърцето ни голямо,
във себе си побрало цял живот.
Повярвайте ми – нищо друго няма,
освен любов, заключена в кивот.
------------------------------------------------------

* Буридал – персонаж на добрия, справедлив дух 
от едноименната ми стихосбирка.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??