Dec 9, 2023, 8:16 PM  

Един прекрасен сън 

  Poetry » Love
171 0 1

Един прекрасен сън

 

Поредна нощ дойде в съня ми ти.

Усмихна се, приседна на леглото.

В прозореца надничаха звезди.

До този миг сърцето бе самотно!

 

С мен остана чак до сутринта!

Целувките ти ме изгарят!

Но се стопи със първата зора!

А през деня до болка ще ме парят!

 

Поредна нощ със тебе съм щастлив!

Поне в съня си мога да те имам!

Когато си със мен се чувствам жив!

Прегръщам те в съня, до теб заспивам!

 

Но то е само сън! Една мечта

която само нощем оживява!

После се изгубва през деня!

И само спомен от нощта остава!

 

Ти си като рана във душата,

тя не спира в мене да кърви!

Бягаш през деня от светлината,

ала тя не спира да боли!

 

Нощем чакам със надежда мрака!

Чакам те да дойдеш пак в съня!

Чакам те! Сърцето ми те чака

всяка нощ, та чак до сутринта!

 

09.12.2023 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Георги Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??