Nov 26, 2010, 8:53 PM

Една цигара 

  Poetry » Other
2035 2 14

В памет на баща ми - няколко негови стиха


 

Една цигара

и едно сърце,

и две невинни, безобидни думи;

Една цигара,

с пламнало лице,

посипа с пепел блесналите друми...

 

Самотна тройка

и цигарен дим,

и две светящи въгленчета в мрака;

Една девойка,

лик незаличим,

едно сърце тъй безутешно плака...

 

Една разходка

в ран вечерен час,

една димяща, лепкава цигара;

Една постъпка

гръмна своя глас

да доразнищи грохналата вяра...

 

                                   11 Май 1957

 

 

(с разрешението на Админ)

© Симеон Дончев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??