Mar 2, 2013, 11:19 AM  

Една душа 

  Poetry » Love
860 1 2

 

 

Дойде на тоз свят празна и зелена,

 

завчас изпълни се със щастие и със мечти,

 

мечти за красотите на утрешните дни.

 

 

 

Запленена от светли чувства

 

усмихна се на любовта

 

и прие я в своя храм красив…

 

Но любовта,

 

най-великолепното от всички чувства,

 

не с рози и песни изпълни света ти неповторим,

 

а го завладя и потопи в мрак непрогледен,

 

обви го в болка нечовешка.

 

 

Душата, кротко смирена,

 

удавена в утопията си бледна

 

стоеше в разруха – няма, сломена,

 

гледаше с кървави сълзи на очи

 

необуздания огнен размах на тъгата

 

и чувстваше ледения дъх на самотата.

 

 

 

Любовта достолепна и тъй красива

 

усмихваше се арогантно.

 

Още една душа опустошена!

 

Една душа, млада и зелена,

 

прие любовта и умря неродена.

 

 

Част от стихосбирката "Изгубена душа"

 

Кристиан Дочев

13.02.2013г.

 

© Кристиан Дочев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Душата е опустошена от любовта и от чувствата, които я съпровождат.Благодаря за коментара.Всички критики ще ми помогнат за бъдещи начинания в писането
  • Душата ти е неродена за любов?Или е опустошена от любов?Това не разбрах-
    иначе е добър замисъла.
Random works
: ??:??