Aug 13, 2014, 3:20 PM

Една от жените хмонг 

  Poetry » Civilian
472 0 5

Една от жените хмонг

 

След всичките нестигнати любови

отскубвах по едно перо.

И пак съм тук, макар безкрила сова.,

от ятото на хмонг - самò ядро.

 

Все повече земята ме привлича,

тежнеят крачки, боса съм в калта.

Страстта на Пенелопа е пленителна,

но не тъка килим и няма за кого.

 

Сред племето се смея най-последна,

шумят беззъбите – нощта е тържество!

По техните лица игриво се разливат

искри от радост -  плът и пиршество.

 

Кръгът – закон, кръгът е ясен,

извън жарта на старите му правила

Гората е предмостие към непознатото,

а горните земи са демонски гнезда.

 

Шаманът пази центъра, а ние – него.

В живота колело сме само песъчинки!

Но аз съм с белег и една от периферията!

Не огънят, а здрачът ме привлича!

 

Да, аз съм хмонг, и баба ми, пазител

на старите обреди и честта, не е у мен!

Аз друга мисъл гнездя – зад планините

да съм орлица до орел! Различна - птича!

 

Не черга, а крила да имам, и простор!

Зад мен любимият да чувам, че лети!

Размахам ли криле, и неговият отговор

да ни издигне до божествените съдници...

З.В.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Златина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, че бяхме заедно. До нови срещи! Сполуки отвъд чертата!
  • С Краси! Нестандартните ти мисли ме вълнуват!
  • Винаги ми е интересно това, което чета при тебе
    и бих казал, че научавам нещо ново! Благодаря!
  • Благодаря за разбирането. Харесва ми да дишам с хора като вас. Желая творчески успехи!
  • Твоя стих е рядка възможност,да надикне човек в друга реалност и да преосмисли ценностите си!
Random works
: ??:??