Мишка опашата с вирната глава
свила се в кревата до твоята снага.
Вперила умен поглед към ханша ти
и остроумно свири си.
Мишката гальовна
заключена под ключ
хитра тъй увита
влюбена и зашита
за един мишок
скърца, ежи се, намига
и сърцето си разбива.
Но хитрува и бързо
се развива и напред поглежда
с нова надежда.
Мечтае за това
да има понатам
повече смелост за това
да вижда, да чува
и да не се преструва,
а бъдещето си да нарежда
така, че да има две
хубави деца.
Да ги гледа смело диво,
да ги обучава мило
да ги възпитава добре
и да не се стресира
от проблемите.
© Ребека Иванова All rights reserved.