Sep 22, 2008, 11:17 AM

Едно кафе 

  Poetry » Other
3210 3 40

Видя в мен блудница, не съм,

какво че тук стоя на тротоара...

 Ами, случайно случих се навън,

студено ми е, имаш ли цигара?

Не съм такава. Кафе ми се допи,

през две пресечки е кафенето...

Кофеиново, със захар, не горчи,

не ми е късно, здраво е сърцето...

Да ме почерпиш? Не, ще си платя.

Тежи ти нещо, ако искаш сподели.

Не ми предлагай... не, благодаря,

чадър не искам, какво като вали.

Довиждане, да, беше ми приятно.

Питаш, ще ни срещне ли съдбата...

Не зная, може би, най-вероятно...

Едно кафе пи с мен, със Самотата.

 

 

22.09.2008г

(цикъл "Черно перо")

© Анета Саманлиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??