Mar 22, 2006, 10:56 AM

Едно мое старание 

  Poetry
655 0 8
Постарах се да живея приятно.
Постарах се да живея приятелски.
Постарах се да разсмивам другите.
Постарах се да не се натрапвам.
На 15 години се смеех.
На 20 се натъжих.
На 25 исках да се съвзема.
На 30 се чуствам стар.
И не е ли в това забавата,-
животът и представлението,-
да опитваш да бъдеш себе си
и никога да не успяваш.
Светофарите гонят пияните.
Ченгетата пушат цигари.
Прибирам се стар по алеята,
стараейки се да не се спъна.

© Ясен Крумов- Хенри All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??