Плача за всички разбити илюзии,
падащи гръмко във скута на злото.
Пропуснах много красиви прелюдии
и в миг изгасих си искрата в окото.
Убита може би не, но предадена.
Погълната от безметежността на сивотата.
В прахта на спомени удавена,
с гротескна визия, наместо красотата.
С протрити одежди захвърлени,
някак си напомнящи за мен самата.
Покривам си останките оръфани,
били част нявга от душата.
„Заспивай, малка моя” си шептя.
Потъни и откажи се, за да продължиш.
„Ставай и бори се! ” след секунди пък крещя.
Така разкъсвайки се, докога ще издържиш?
Константна самота се е загнездила
в съзнанието ми, от спомени удавено.
Но в себе си и мъничко надежда съм поместила,
очаквайки да променя каквото е направено.
© Лекса Джорджис All rights reserved.