Dec 1, 2017, 7:19 PM

Его 

  Poetry
331 0 2

 

 

 

 

 

Здравей! Позна ли ме?
Бяхме някога приятели,
а днес се разминаваме
като върло непознати...

 

Да бе, той, Животът –
той ни среща и разделя
и навива си кълбото 
от пътеки опустели...

 

А ние, самите,
по нашата пътека
защо не продължихме?
Ах, да! Незримото ни его!

 

То срива другото в човека,
това, което го създава,
и кривваш сам за по-напреко
към края, който не прощава...

 

Позна ли ме? Добре де,
добре, няма да ти бая...

 

 

 

 

 

 

 

 

© Валентин Василев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??