Aug 14, 2021, 12:34 AM

Ех, че ми додея... 

  Poetry » Other
429 2 1

Ех, че ми додеяха хората
с всичките им безсмислени думи,
додеяха ми жестовете, случките,
разтегнатите сто и два локуми.

 

Додея ми шумът в ушите -
като кошер веч ми е главата,
-кой е крив и кой е прав,
и кой на бебето бащата...

 

Додеяха ми ония нахалните
що се бутат по опашките,
сит на гладен да не вярва,
силикона в богаташките.

 

Омръзна ми беднотията
и в подлеза свирачите,
на хората простотията,
в парламента играчите.

 

Писна ми лицемера
с усмивка да ме поздравява,
от бащини си връзки големец
да се самозабравя.

 

Додеяха ми влюбените
с техните целувки,
многото приятели
със загрижени преструвки.

 

Омръзнаха ми и роднините
що вечно си делят имотите,
комшиите и колегите,
в колите идиотите.

 

Ах, що ми се додея
тоя пусти свят лъжовен,
неграмотността, езика -
всякакъв, но не книжовен.

 

Всичко толкова омръзна...,
че душа ми веч не пее.
Земьо, отвори се,
...ма и в теб ще ми додее.

© Natalie All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много силно и искрено! И аз често усещам една пълна умора и досада от света и съществуването.. Така че почувствах думите ти! 😅 Също така е ритмично. Добра работа.
Random works
: ??:??