Вече съм голяма
мога да броя,
даже мога, мамо,
гладко да чета.
Букви да нареждам,
знам ги всички аз,
щото от буквара
учих ги в захлас.
Ето, днес разлиствам
книжчица една-
шарена, с картинки,
скрила чудеса.
Тук са Мечо, Зайко,
Вълчо и Лисан,
Катеричко, Мишко,
Ежко и Котан.
Всички те разказват
с приказни слова,
смехории разни,
ей тъй, през глава.
Ежко как помогнал
спешно на Лисан,
хитро как спасил го
от голям капан.
Мишко нагостил пък
страшния Котан
с`сиренце най-вкусно,
що приготвил сам.
Зайко с Вълчо двама,
пели във дует,
без да има драма,
в горския концерт.
Мечо във хралупа
покачил се с плам,
орехче да хрупне
с Катеричко там.
Ех, че олелия,
ех, че веселба
става щом започна,
да чета сама.
15.04.2019 г.
© Таня Мезева All rights reserved.