Nov 21, 2013, 6:17 PM

Ей, гарсон налей отрова! 

  Poetry » Love
749 0 6

Ей, гарсон, налей отрова!
Сам съм. Във квартална кръчма
и не ми достига Словото...
Сякаш Края си поръчвам...

Вярвах, каех се и молех,
а животът е игра...
Челен ангел с мене спори
сметката си да платя...

И предателства пресметнах,
и на Чувството палачите,
клетвите, уж все "заветни",
и лъжците, и играчите...

Ритащи, в сокака, просяк...
и слепците... и сакатите...
Неумеещи "да носят"...
и перата на "крилатите"...

Искащи "полезни връзки",
а презиращи Света...
Можещите "мутри" дръзки
са над Хляба и Греха...

Във Душата ми е хладно...
Чашата ми е готова...
Ще я пия много бавно...
Ей, гарсон, налей отрова!

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??