Jun 7, 2017, 1:23 PM

Екзотерично 

  Poetry » Free verse
624 2 3

Екзотерично

 

Познавате ли някоя гледачка,
куршуми дето лее и предсказва,
магии да разваля - да не плача,
и Дявола от мен да го изважда?

 

Аз зная, че все някому съм грешен,
но никога за лична употреба,
от този свят - тотално нечовечен,
аз никога не взех заради мене..

 

А сигурно не трябва пък да хленча,
щом още дишам въздух на земята,
в живота нямам мания за вечност
и няма да вървя срещу съдбата..

 

Омръзна ми от хорските съвети
и с чуждите мечти да ме сравняват,
от ято странни птици е Поета,
умира в полет, щом го съжаляват..

 

Наистина е вярно, скоро чух - 
най-тежко страдат с болката онези,
които ще се гърчат с ампутиран дух -
за него няма никакви протези...

 

Познавате ли някоя екзотеричка?
Роден близнак съм на Тома-неверни,
дано те закълне да ме обичаш,
и моя да си, сбъдната химера...

 

Данаил Антонов
Danny Diester
Diester's Poetry
25.05.2017

© Данаил Антонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • !!!
  • Не познавам, но ми хареса!
  • Познавам я, живурка си отдавна
    в къщурка малка, скрита сред горите.
    Не търси ни награди, нито слава,
    родена е с магия на лечител.
    Нарича се (нима не я познаваш!?)
    безумна смелост, в себе си да гледаш.
    Не вярваш, знам. Защото се надяваш
    на друг. Но друг не води до победа.

    Хареса ми, поздрави!
Random works
: ??:??