Mar 27, 2013, 3:26 PM  

Енергийни измамници 

  Poetry » Civilian
388 0 0

Защо плащаме за ток високи сметки?

Защото някои с повече мозъчни клетки

електромерите тъй настройват,

че по-добре да се благоустройват

за сметка на потребителя.

Туй го прави електроразпределителят.

Примерно изразходил си един киловат,

а те ти отчитат пет и тъй поставят те в мат.

 

Написано по повод статия на инж. Марин Мидилев

 

Цитат от нея: "... всички електроразпределителни дружества имат възможност да задават коефициент (1,2...до 5)  на електомера, без да го разпломбират. С други думи могат да го настроят така, че при реално изконсумиран един киловат електромерът да отчете два киловата, пет киловата или колкото е коефициентът."

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??