Dec 4, 2009, 12:46 AM

Енергията "ЧИ" 

  Poetry » Civilian
763 0 2

Енергията "ЧИ"

Партийни книжки с пъстри цветове,
размахват изкуфели политици.
Изкукали крадливи умове
зашлевят си един на друг плесници.

В гнездото кацнали с кръвясали очи
оскубаха красивата надежда,
свиха си полог с нашите мечти
и ги оплетоха във куковича прежда.

Нацията задъхана умира-
Не може да изхранва своите деца,
а куковиците закон имунизира
за да разбиват чуждите сърца.

Тръбата свири и издул гърди
на бой ще скачам чик-чирик.
Във мен енергията "ЧИ"
от малък прави ме велик.

Ще бутам лудите яйца
и кукувиците ще пъдя,
навън от скъпата страна,
в която искам да се трудя.

© Борис Борисов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??