Feb 24, 2013, 11:27 AM

Епиграми № 12 

  Poetry » Other
356 0 1

1      От векове
Тук всеки търси далавера,

 и тича чуждо да краде...

 О, и това не е от вчера,

 а идва с нас, от векове!


  2      Орисия
За Пижо и за Пенда,

 а също и за Вуте ,

 приготвил съм остена,

 не слушат ли - ядат лобутя!


  3      Той взима и не дава
За политик 

 ей този става,

 защото взема,

 а не дава!


  4      Една, от политиката


Не млъква тя пред опонента,

 все вика нещо, възразява...

 И казвам ви, във сто процента

 нещата ясни прекроява.

 Каква прекрасна логорея!

 Да съм насреща и не смея!

 От нищо прави епопея,

 и така ни   заблуждава !

 Нали патента е у нея!? 

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??