Oct 29, 2019, 8:58 AM

Епитет на мечтата 

  Poetry » Other
406 1 2

Ще погаля жена –
ще изпуша цигара.
Ще оставя цветя
за душата ми стара.

 

Тя горчиво разбра,
че боли да обичаш,
и в тъга изгоря...
На какво заприлича?

 

Накъде ли вървя
и дали я намирам?
Без криле ли летя
и в сърцата ли спирам?

 

Ще подпиша декрет
ще покрия луната...
Млад и тъжен поет –
епитет на мечтата...

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??