Oct 19, 2006, 12:09 AM

Escape 

  Poetry
731 0 5
ESCAPE


Наследникът на всички
мои катастрофи,
очите смело стрелкащ,
пита ме –
каква е всъщност
моята посока –
добре нахранен,
талантлив,
така начетен,
буден духом,
и любознателен,
...достатъчно критичен,
въпрос задавам ти –
и не е риторичен!

Каква е всъщност
моята посока?!
Да тръгна след реда,
над хаоса надвил?
С очи присвити да
посрещам суетата?
Да продължавам
да творя и с кротост
да прощавам!
Да вярвам, че променям,
извисявам собственото „аз”...,
вежливостта и онзи
ритуал на завоюване
на знание, макар
и сред печал,
егото си искрено изтрил.

И така: да се учим от историята...

18.10.2006

© Мери Попинз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??