Sep 18, 2023, 6:44 PM

Есе на тъгата 

  Poetry » Phylosophy, Free verse
442 2 7

 

Сърце, не заспивай когато те боли

широко отвори очи и поплачи.

Позволи си злото да излезе от теб,

в огледален свят да се прероди

в добро и всичко да утихне от само себе си.

 

Не го пази в себе си като злато,

рано или късно от теб то ще излезе

и ще страда някой от твоята болка,

от злото родило се в твоята скръб.

а мъката поражда и зло, а злото-зло.

 

И когато сълзите секнат своя вик

и дъга над теб изгрее в блясък –

очите затвори си и росата усети

и с въздух дробовете си изпълни,

позволи си лек, душата да изцели.

 

Ръката на ближния хвани в своята,

и към хоризонта погледнете двама,

лицето му положи в ръцете си,

целуни го, прегърни го, обичай го

и в миналото всички мъки остави.

 

Бел. на автора: Някои мъки трябва да преодолеем сами, за да продължим своя път, дарявайки ближните с любов.

 

 

 

© Лили Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ти Скитнице - Вълшебнице!
  • Браво, Лили! Хубав и силен стих!
  • Благодаря ви Дани и Пепи! Бъдете здрави, щастливи и вдъхновени!
  • По-добре да не се случват, но не винаги зависи само от нас.
    Хубав стих.
    Де да беше винаги така!
  • Преживяното винаги се превръща в мъдрост! Поздравления за хубавия стих, Лили!
  • Благодаря ти, Ева!
  • Много е красиво, чак се разплаках ( а е много трудно да ме резплаче нещо). Наистина ме доксна силно! Страхотно е Лили! Благодаря ти!
Random works
: ??:??