Sep 16, 2022, 6:59 PM

Есен 

  Poetry
447 0 4

Вече си е доста хладно -

есен е сезона.

Колкото да ми е гадно

сложа ще балтона.

 

А жената вече вика:

,,Няма да е тая!

Май ще пусна климатика

в синовата стая.

 

А пък ти иди да купиш

днеска карфиола

и недей да ми се цупиш,

че ще спиш във хола!"

 

Опрян до стената,

не мога се изплъзна.

Ще дигна чукалата,

навънка ще помръзна.

 

Не, че туй тежи ми -

все съм си по вънка.

Наредя ще рими,

няма кой да мрънка.

 

В парка ще поседна

сред хора и дървета.

Гледка ненагледна!

Ще върви сонета.

 

Що пък карфиола

малко не почака!

Нека спя във хола,

но ще хвана влака!

 

До уши ухилен

в къщи ще се върна

със сонета стилен.

Жената ще прегърна

 

и както си е редно

туршията ще правим

като за последно.

А, сол да не забравим!

© Георги Янков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • 😊туршията е много важна
    Успех!
  • Предложение -
    Колкото да ми е гадно
    слагам си балтона.
    И още едно -
    Ще посея рими.
  • Рано почна с туршията.... ама хайде да е хаерлия! И глас!
  • Животът си заслужава, каквото и да ни сервира той! Добре, че ние си имаме поезията – тя е нашата разтуха и усмивка, нашата противоотрова в трудния делник. Желая успех на теб и на стихотворението ти, Георги!
Random works
: ??:??