Sep 15, 2020, 7:30 PM

Есен е 

  Poetry
943 4 14

Спомен за август ли изгрев от огън донесе?
Щурчова песен разнищи ли сън от тревите?
Вятър, изпъстрил си дланите с ранната есен,
още играе на утрото синьо в косите.

Има ли, няма ли слънцето накити златни?
Звездна погача разчупва на "изток от рая".
Раят е още приседнал по дюните лятни -
малка русалка навярно го с песен омая.

Гларус понесъл е топлия вик на морето.
Пее ли, плаче ли? Само рибарите знаят.
В бяло обличат вълните и кея, където
ситни парченца от радост все още ухаят.

Може ли, бива ли всеки септември да стяга
бримка по бримка душата? Боли всяка клетка.
Ятото птици отдавна, отдавна избяга.
Скоро и дните ще спуснат дъждовна решетка.

Спомен за август ли топличко в нас ще се сгуши?
Юни и юли в очите за лещи да сложим?
Чувствата лягат в сърцата смалени послушно.
Есен е. Тъжно е. Тъжно е до невъзможност.

© Деа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??