Feb 5, 2020, 9:42 AM

Есен, зима 

  Poetry
666 2 0

Вятърът свири на тънката струна.
Дреме морето, в парцали увито.
Чайки под лодките спят непробудно,
раци по черните пясъци скитат.


Счупен е фарът, не сочи надежда.
Дави се пристанът в бездната ледна.
Път предрешен, като възел на прежда –
есен орисана, зима последна.

© Cucurbita Maxima All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??