Есенна импресия...
Със черните ята́ на птици разтревожени
летят и спомени за тържества отложени...
А неуютно дребен дъжд вали и ще издави
на други хоризонти мъглявите представи...
И губят се в мъглите мечтаните промени,
и омекват някак си, там страсти за летене...
... А дъждът все повече вали и се размива –
помислената само – Различна перспектива...
Дървета оголели на скелети приличат –
навре́мени през облаците Слънцето наднича...
А северният вятър лудува в необята
и овехтяла шум разстила по земята...
Но не със колестница, а с тракаща талига –
есента намръщена днес яростно пристига...
... А хората с товара на своите проблеми –
като мъгла се влачат след Есенното време...
04.07.2021.
© Коста Качев All rights reserved.