5.07.2021 г., 22:43 ч.

Есенна импресия... 

  Поезия » Пейзажна
145 0 2

Есенна импресия...

 

Със черните ята́ на птици разтревожени

летят и спомени за тържества отложени...

А неуютно дребен дъжд вали и ще издави

на други хоризонти мъглявите представи...

 

И губят се в мъглите мечтаните промени,

и омекват някак си, там страсти за летене...

... А дъждът все повече вали и се размива –

помислената само – Различна перспектива...

 

Дървета оголели на скелети приличат –

навре́мени през облаците Слънцето наднича...

А северният вятър лудува в необята

и овехтяла шум разстила по земята...

 

Но не със колестница, а с тракаща талига –

есента намръщена днес яростно пристига...

... А хората с товара на своите проблеми –

като мъгла се влачат след Есенното време...     

 

04.07.2021.                                                  

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много, много добро!
  • Есента е красива,
    носи своя свеж есенен чар
    и в дъжда се разсмива -
    разноцветен и влажен пожар.

    И отлитат далече
    птици в дружни ята, там, на юг,
    есента е сърдечна,
    плодовете раздава си тук.

    Не е зимното бяло,
    нито пролетен щедър капчук,
    не е лято - душата да гали,
    но е есен - цвят в мирис и звук.
Предложения
: ??:??