Aug 31, 2024, 1:39 PM

Есенна приказка 

  Poetry
125 3 8

ЕСЕННА ПРИКАЗКА

 

Не зная в мен как тайничко растат –

без ден почивен или без умора,

усмивката на шипковия храст

и бялото хвърчило на простора.

 

Понякога ме прекосява и щурче,

търкулва няколко прекрасни ноти

и после гръмват те – и ето че

кънти у мене химнът на живота.

 

Коминчето преде конец от дим –

да върже облака – за да изплаче.

И мисля, че ще може да простим

на есента ръждивото калпаче,

 

на птицата прощалната тъга,

на листопада – стихващата ласка.

Напролет – знам, очаква ме дъга,

което в цветно всичко ще надраска.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??