Sep 21, 2021, 1:01 PM

Есенна закачка 

  Poetry
475 7 15

Шета есен. С невинно кокетство,
оцветява дървесни къдели
и ни смига със спомен за детство,
с дъх  на сладко от праскови зрели. 

 

Шета волно, развяла полите,
като циганска, пъстра премяна –
с тях мете прахоляка на дните,
неизбежно добра и засмяна. 

 

Щедро сок сладък в бъчвите пълни,
с хлад пощипва усмивките сутрин
и напомня за лято, но с мълнии,
и различна е, всяка минута. 

 

Кой е казал, че тя е старица,
че е тъжна – я виж как се смее!
С листи шарени маха на птиците
и на жици цял ден ги люлее. 

 

А когато пред нея заплачат
за треви и поляни зелени,
тя през смях  и шеги се закача:
„Остарявайте с дух, като мене“!

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??