Sep 24, 2013, 10:13 PM

Есенни чувства 

  Poetry » Phylosophy
674 0 8

Чувства есенно пъстри се ронят.

Носталгично се спуска мъгла.

Куп листа закачливо се гонят.

Скъпа есен, добре си дошла!

 

Все така пъстроцветна и зряла,

с багрещ поглед докосваш света.

Аз те гледам с душа зажадняла

да отпия от теб красота.

 

Поседни тук до мен. Прегърни ме.

Лек ветрец ни повява тъга.

С цвят на нежност и обич стопли ме.

Не, не плача. Виж, дъжд заваля!

 

Като сребърен прах се изсипа.

С мокрещ дъх разцелува деня.

Тънка струна в сърцето напипа.

Мъдрост есенна вляво узря.

© Ивелина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??