Отиде! Отиде си лятото
и есенни листи закапаха.
Отдавна обра се посятото
и дните мъглите захапаха.
И дъжд ни вали по сандалите,
и мокри отгоре чадърите.
Прогнозни са вече скандалите
и идват ни зимни кахърите.
Не свикнали още с прогнозите,
тъгата ни връща към лятото.
Не схващаме още угрозите
от есенни бари залятото.
Но всички различно са страдащи
от земните жизнени корени.
Едните под дъжда са си радващи,
а другите биват намокрени...
© Никола Апостолов All rights reserved.
Поздрави от мен!