Dec 6, 2008, 8:51 PM

Езичник 

  Poetry
439 0 2

         ЕЗИЧНИК

По жилите на каменния блок

кръвта отдавна е застинала.

Поклоник на забравен Бог –

за вярата си някога загинал.

Мек мъх отдавна е покрил -

неизброимите следи от ножа.

И вятърът търкаля сух бодил,

като главата на велможа.

Очаквам обредния ритуал.

Ще стане ли от мен агнецът?

Не съм ли  жрецът побелял?

… А може би аз съм певецът?

© Мимо Николов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • СИ!
  • Добре, korsar!


    ...И вятърът търкаля сух бодил,

    като главата на велможа...

Random works
: ??:??