May 14, 2021, 7:26 AM

* * * * * 

  Poetry » Love
362 1 3

Отдавна вятъра гоня.
Вече години, години наред.
А дните сякаш от грозде се ронят
отвяти от него в миг и без чет.

 

Нощем ме топлят звездите
Денем соколът ми е верен другар
Но дори да живееш с орлите
Е тъжно да бъдеш самотен и стар.

 

Понякога искам да поговоря
(Ако е възможно със теб)
Да се посмеем или да поспорим
Да поделим филийката хлеб.

 

Вчера рисувах небето над нас
Но получи се сиво, сякаш вали.
Картина лишена от цвят и от страст
А небето по закон е красиво ...

Нали?

 

Нехайко

© Николай Страхилов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??