Nov 26, 2022, 2:26 PM

Фигурно пързаляне 

  Poetry
677 0 2

Нереално изнизват се дните ми –

мои боси дечица на пясък.

Те тежат като камък в гърдите ми,

като хвърлен в подземие крясък.
 

Утопично мечтите отиват си

след другари – фалшиви мечтания.

На земята небето разлива се

и отлита с младежки желания.
 

Мои боси дечица на пясъка,

на любимата майка простете!

На Земята се раждаме с тласъка

на лакеи, князе и кралете.
 

Забравете, че утре е „сигурно“.

Няма сигурно вече в живота.

Той е фино пързаляне фигурно

и без време изсвирена нота.

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??