Кроасан в поле от слама
и Иванчо с новата пижама.
Задряма вече детето
и сънува каквото му е на сърцето.
Още учи в пети клас,
но не му се ходи в час.
Но сънува, че е във ваканция -
обикаля цяла Франция.
Лети с облачни куршуми
и мирише френските парфюми.
Дядо, баба, тате, мама -
сам е той и никой няма.
Иска да е голям, самостоятелен
май към себе си е бая взискателен.
Решил е обаче да се забавлява
и мечтите смело оцветява.
С розовите мишки решава задачите по математика,
а сините жирафи помагат му с граматика.
Лекции прекрасни изнася му господин делфин
докато замазва челото си с парафин.
Ох, събуждай се вече бе, Иванчо!
Да не си в някое спално ранчо?
Имаш още много да се учиш -
в живота да сполучиш!
© Кух Пън All rights reserved.