Dec 9, 2010, 2:03 PM  

Fur Elise... 

  Poetry
721 0 19

Очаквам Коледното чудо.

На обич ми мирише.

Почуква вятърът със нокът

по заскрежените ми чувства.

И грабвам молива изписан.

И стържат белите ми листи.

А вън припява тишината:

Fur Elise... Fur Elise...

И Чудото пристига - струйка дим,

и пали с обич думите под мойте пръсти.

И става топло, Боже мой...

от мен... от теб...

от бялото на чистите ни помисли...

И ми се пише за любов,

за топъл сняг,

посипал се в косите,

и за пъртината в очите ни...

А във камината припуква с нежен звук

и аромат на бор и на шишарки:

Fur Elise... Fur Elise...

И чувам тихите ти стъпки...

отвън, на моя праг са стъпили –

две Коледни звезди разцъфнали.

На обич ми мирише...

Fur Elise... Fur Elise...

 

Весела ЙОСИФОВА

 

 

МУЗИКА>>>

 

© Весела ЙОСИФОВА All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??