Jun 4, 2008, 10:02 AM

Галоши (пасторално) 

  Poetry » Humour
720 0 4

ГАЛОШИ (пасторално)

 

Новите галоши
днес налузи Моши.
Тръгна към езлъка,
и оклепа ги, о, мъка!

Трие ги в тревата,
а галошите широки -
купени от баба Вата -
се изуват на посоки.

Тръгна нашичкият Моши
насред село да се фука
с тези гумени галоши,
другите да мрат на мъка.

И не щеш ли,
сред пътрака
легнала ми трънка.
Дзепа Моши
и таз драка
скъса новите галоши!

Ред сополи и ред сълзи
рони горко Моши.
Вече няма да са нови
кърпените му галоши.

© Атеист Грешников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??