May 10, 2017, 1:52 PM

"Ганьо" 

  Poetry » Humour
598 0 0

"Ганьо"
Силвия Кръстева

 

"Ганьо", често се представя
за разумен, готин пич...
ала бързо проличава,
че  "го нема, ама 'ич"!

 

Вместо -добър ден - да каже,
пита: "Знай'ш ли, кой съм аз!"
Гледа злобно и те псува...
уж наум...но и на глас.

 

Щото, видиш ли го - "Ганьо" -
той е хитър..."по - така"...
Щом не стане със заплахи,
пробва с другата страна.

 

Мазничко се извинява,
раболепничи пред теб,
ала тайно се надява,
да те закове в ковчег.

 

Ако и така не стане,

връзки има, здрави... бол:
"А посмял си, да се репчиш
ще останеш, бос и гол!"

 

Та си мисля: "Този образ
вярва ли, че е велик?".
Може, някой ден, да стане...
Вдъхновява... и за стих.

© Силвия Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??