Jan 12, 2016, 10:19 PM

Гатанки 

  Poetry » For kids
975 1 17

 

С крилцата си пъстри

приличам на цвете.

Навън ще ме видиш

и пролет, и лете.

        На горска полянка

        са мойте сестрички.

        Брей, лесна гатанка -

        познахте ме всички!

                        Що е то?

 

 

Аз пък не летя на юг,

цяла зима съм си тук.

Хайде, милички деца,

разпръснете ми зрънца!

Чуруликам с тих гласец,

аз съм малкият _______ .

                        Що е то?

 

 

На гръбчето си сложила корито

и бавно, бавно движи си крачкάта.

Понякога е във морето скрита,

а можеш да я видиш и в гората.

                               Що е то?

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??