Jun 25, 2013, 11:11 PM

Гатанки 

  Poetry » For kids
1978 0 22

Цяла пролет, цяло лято

скитам из гората.

Ала наближи ли зима,

лягам в пещерата.

                Сладичко си спя и чакам

                пролетта да дойде.

                Сети ли се ти, юначе,

                отгатни ме, хайде!

                                                         

С тънкото си остро жило

на пчелите са сестри.

Но медец те не събират,

а са мързеливи, зли.

                На коремчета - райета -

                черни, жълтички черти.

                Казват умните момчета:

                - Туй са страшните ___/оси/.

                                                          

Да съм червейче, не съм,

но със него си приличам.

И листенца - хрус, хрус, хрус -

за закуска нàй обичам.

                Аз красавица не съм -

                ту зелена, ту кафява.

                Но направя ли пашкул,

                пеперуда се явява.

                                              

 

 

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??