Dec 27, 2022, 9:51 AM

Гаврош пред витрината на Вселената 

  Poetry
316 2 2


По Коледа, Луната беше слаба.
Полегнала на облачен креват.
Тя гледаше звездите със наслада
и грееше над малкия ни град.

Видях във Витлеемска нощ вълшебна,
градът ни беше истински обор...
Успях с душата си, да я погледна,
очите бяха в мрак и във затвор.

Градът тъмнее, улиците кални...
Луната пръска златна светлина.
Звездите сякаш са в премени бални,
а моят град - залостена врата.

И като куче вие тишината,
презряла тук хроничен безхабер.
Като мечта, красива е Луната,
попила сякаш златен гроздобер.

Аз пожелах си чудото да стане,
градът като луна да заблести.
Надеждата ми, под ръка ме хвана
и затрептяха всичките звезди...

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да си затвориш очите за лошото, да видиш с душата си красивото, а после да го нарисуваш. Хареса ми. Весели празници!
  • Весели празници, Вальо.
Random works
: ??:??