Mar 27, 2005, 4:25 PM

Генерали решават 

  Poetry
780 0 5

Генерали решават


Сякаш клоунът гримът не си маха.
Сякаш всеки ден камбаните в траур.
Сякаш времето си е запиляло
часовника умиращо тракащ.

Сякаш никога няма да има...
Утрото пияно залита.
Усти неми, но мозъци прями,
сякаш никога няма да има.

Вярвам в пясъчни кули все още,
гледам отлива полунощен
и се питам дали съм нарочен
дете сляпо да съм си още.

Стрелят в София, в Русе умират.
Стрелят във въздуха, умира земята.
Сякаш накак си времето спира
по нечия генералска команда.

Сякаш клоунът грима си не маха.
Сякаш всеки ден жените са в траур.
Сякаш времето се е запиляло
по нечия адмиралска команда.

© Ясен Крумов- Хенри All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??