Jul 21, 2019, 3:28 AM

Герой 

  Poetry » White poetry
881 2 5

         Посвещавам на Параолимпиецът Дечко Овчаров

 

По килим от борови игли, аз вървях-

боса, или със скъсани обувки.

Окайвах се, за своята съдба,

че ти не си до мен, а така ми липсваш...

А той герой е, даже и без крак,

нахлузил маратонка на своята протеза,

с живота бори се, отглежда своите деца,

постижения гони- шампион е...

Герой е той, за мен- герой е,

за това, че смел е и не се предава,

а аз, гордея се с това, че лично го познавам.

Синовете си- юнака два –

със строгост възпитава,

да се борят за нашата страна,

да градят, а не да разрушават.

Това е!

Герои все още крачат по земята наша,

все още отглежда тя силни синове,

които бъдещето ѝ изграждат...

Че силна е българската кръв,

че по-древни сме от всички.

И колкото и да им се иска на другите,

да ни заличат - българите и България ще пребъдат!!!

По килим от борови игли,

аз крачех  - боса, или със скъсани обувки...

© МД All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря Ви!
  • Благодаря Ви! Има и други стойностни произведения.
    .По темата на конкурса: Там където за сега живея, идват на почивка много хора в така нареченото неравностойно положение. Имам и приятели между тях. Винаги съм им се възхищавала на волята на духа, който имат, за да се справят с трудностите. Спрямо тях аз съм толкова слаба
  • Дано да спечели твоето произведение.
  • Благодаря!
  • Доста стойностно!
Random works
: ??:??