Nov 9, 2024, 8:24 PM

Герой в чужд роман 

  Poetry
58 0 0

В сърцето ми гори тъга,

надеждите мълчат във мрака.

Сълзите мои как да спра,

щом болката навън ме чака?

 

В тъмен час звездите гаснат,

в тъмнина е целия град.

Ангели не ме понасят,

искат да ме пратят в Ад.

 

В тъмнината ми се плаче,

попарен сякаш от коприва.

Стена аз като сираче,

сълзи земята пак попива.

 

Някой драсна, хвърли клечка,

в пламъци гори сърцето.

За кой ли бях препятствие, пречка?

Кой не чу във мен детето?

 

Не разбрах какво е любов,

бях герой във чужд роман.

И от третия ми живот

пак си тръгвам неразбран.

© Krischo All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??