Dec 29, 2016, 6:44 PM  

Гилотина 

  Poetry
627 0 2

 

 

Под снега, от въздишките син, под безлична мъгла,
чуй сърцето - разжалван равин, как прошепва: ела.

 

На нощта в разрушения храм, колко с теб ще мълчим?!
По-красива заблуда не знам: да си нечий любим.

 

Щом сближим изведнъж рамене, вярвам, въздухът сух
ще разстеле спокойно поне своя боцкав кожух.

 

На елейните ранни зори, в промеждутъка къс, 
и шишарка да падне дори, ще роди земетръс.

 

В онзи процеп на мисли, дълбок, ще съзрем, ето на
как откъсва опашката - смок - закърняла вина.

 

Но е късно. Градините спят. Острие в този час
гилотина - безмълвна - снегът, виж: отпуска над нас.

© Ивайло Терзийски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??