Dec 21, 2014, 12:01 PM  

Глад за грях 

  Poetry » Love
417 0 1

ГЛАД ЗА ГРЯХ

        По Владо Любенов

 

С несигурното твое: „Стоп, че...”

насред ливадата с цветя,

въртя със пръстите си копче

на блузката ти и дъха

 

усещам как ти учестява

и въздухът нахлува свеж,

тъй като в приказка прастара,

с неутолим по теб копнеж.

 

Седефената им редица

аз разкопчавам – твоя страж –

и на гърдите верен рицар,

ръка полагам, за кураж.

 

Почувствал, че не ми се сърдиш,

изпитваш свян, но не и страх,

в миг блузката без жал разгърдих

и плод съзрял у теб видях.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??