Apr 23, 2012, 9:59 AM

Гледам как заплита баба 

  Poetry
728 0 5

Гледам как заплита баба

песен в свойта прежда.
Също както меси хляба,
думички нарежда.

Шарени конци избира
и във слънце сплита,
както клас по клас събира
за питката си жито.

Чаткат куките и двете
и изплитат песен.
Пее сърпът ù в ръцете
за жътварска есен.

 

Гледам как заплита баба
песен в свойта прежда.
Също както меси хляба,
думички нарежда:

-Да сме живи, да сме здрави
и да бъдем сити,
не толкова със хляба,
колкото в  душите.

© Мариян All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??