Nov 10, 2012, 4:19 PM

Гнездо за моята стопанка 

  Poetry » Love
362 0 0

Направих ти гнездо

от бряг и обич с керемида...

Извезох ти везмо

от бисера на морска мида.

 

Направих от зърна

венец за тънката ти шия.

С походка на вълнá

ти влезе в моята чаршия.

 

И моята душа

те срещна, мила, на площада.

И тръгнала пеша,

от теб поиска тя пощада.

 

Сърцето ми замря

от твойта женствена осанка.

И слънцето изгря

в очите ти като гатанка.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??