Dec 2, 2019, 1:27 AM  

Гняв III 

  Poetry
483 0 0


Гневът не спи до късно, мили мои,
през пет по пет вилнее и сега.
Той никой не дели на мои-свои,
и дебне подло за отворена врата.

 

Отгдето мине огън сее
и сбира урожай от тия семена.
Тъй мракът, който слабо тлее
отново властва над ума.

 

Ще стихне подир час, но дотогава
пожарът ще гори неврозна плът.
И винаги така ще оцелява,
напук и на инат, гневът.
 

© Joakim from the grave All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??