Вещица наричат ме,
на Истината вярна съм докрай,
на Словото-магия съм пазител.
Пристъпвам тихо аз
към тленния си край,
към кладата-
на преданите духове обител.
Тук, дяволски жестоки,
свещеници със черни роби,
с клетви на уста приканват,
цели оковани,
мъже, жени дори деца
към лобното им място през нощта.
Надяват се туй огнено гонение
да е врата към ада за душите непокорни...
Но, уви, изпаднали са в заблуждение
и кладата за духовете истинни и чисти
е най-Великото освобождение..
Тук пристъпваме със най-безупречно смирение
към нашето Божествено и Огнено кръщение...
...И тук съм вече, в Огъня Свещен горя,
разперила ръце, и се въртя във танц единствен, съкровен...
Горя във Истина и във Любов...
Горя, и в пепелта е вече тялото ми,
а духът ми продължава да танцува,
а душата ми-да тържествува
със душите на братята и на сестрите,
с които заедно във този ден тържествен
ще се приберем във нашият единствен дом Божествен...
А долу на земята,
там посяхме семената
на Истината свята...
Там е скрито Словото-магия,
което чака Бог да го разкрие
със следващата си стихия...
© Свещен Огън All rights reserved.