Oct 26, 2017, 8:51 PM  

Голямото дете 

  Poetry
400 1 1

Да пораствам още ми е рано...

Не искам да разбирам света...

Искам да се сгуша в Мама само

и да си постоим така...

 

Не е порасло мъничкото ми сърце

и по детски още страда.

А как се обяснява на едно дете

за смърт, за болка, изневяра? 

 

На големите светът не го интересува 

подготвен ли си, или не.

Завлича те със страшна сила

и ако оцелееш, си добре.

 

Детето в мен не иска да повярва,

че лошо има в този свят.

А жената в мен се скарва, 

че неизбежно е все пак.

 

Двата свята ме разкъсват ужасно.

Прескачам от един във друг 

като на дама.

И сякаш никъде не съм намясто, 

защото нито съм дете, нито съм

голяма...

© Диляна Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??