Feb 17, 2008, 3:00 PM

Горчиви глътки 

  Poetry » Love
596 0 3

Горчиви глътки

 

От чашата на любовта отпивах глътки,

но уви, горчиви станаха във миг,

когато ти напусна ме и чашата се счупи,

когато аз превърнах се във вик.

 

Сълзи от болка ронех аз в нощта -

пресъхнаха очите ми горещи.

И зъзнех аз от студ сама,

и палех тежки свещи.

 

Молбите ми останаха нечути.

И пак до мене празно е леглото.

До късна нощ оставам будна,

заслушана в нощта и тишината.

 

Заключих в мене любовта,

обвита във воал от мъка.

И чакам във нощта сама

да дойде някой и да я отключи.

© Тонка Стефанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??